Under 20 än så länge

Trösknigen är påbörjad i Birsta så nu är det bara för Danne och Lexia att tugga på. Vädret samarbetar och grejerna håller. Bra start. 

Stefan körde emellan med vagnarna de dryga tre milen och mitt uppdrag för dagen var att serva med Max-lunch mellan diverse föräldraplikter.

Mängden säd slår inga rekord i år utan verkar bli liggande på medel eller strax under. Svårt att avgöra såhär i början förstås men det blir nog en hyfsad skörd i alla fall om än inte jättestor.

Solen skiner, vattenhalten är på rätt sida 20%-strecket och det känns väldigt skönt att vi är igång. Att kunna börja med tröskningen i augusti är alltid en fördel. Ju längre det går in på hösten, desto mer av ett lotteri är det. Nattfukt, mörka kvällar och ihållande höstregn kommer närmare och närmare och det är inte kul att starta upp i septemberdiset och ha allt framför sig.


Vattenhaltsmätaren åkte fram.

De här åkrarna ligger som många vet precis vid det stora köpcentrumets östra del, granne med bland annat Ica Maxi och Leos Lekland. Tyvärr försvinner mer och mer åkermark hela tiden här. Fantastiska jordar blir till asfalt och betong.


Man får vara glad så länge det varar.  

Gissa om man kan skörda mycket skräp också när man tröskar i människobyn…

Nu väntar korvpackning, mer tröskning, halmpressning och hemkörning av balar. Hösten är officiellt här.