Nya kalvar och boxrengöring

För tillfället är det mer plus än minus när det gäller djurantalet. Många nya kommer in och snart är det fullt överallt. Det är redan lite trångt på sina ställen men än så länge funkar det. Kul med många nyatillskott. 

Igår hämtade Danne tretton dikalvar hos Lindströms och idag kom Kjell med ett gäng mjölkisar samt två avvanda kvigor. Småttingarna fick snällt vänta i en provisorisk box i ladugården medan jag gjorde rent småboxarna.


Får vi komma in snart?

Boxarna var rejält skitiga men jag tar mig för pannan och visar nån bild ändå.

Snart var de fina igen och fick stå på tork ett par timmar innan de halmades upp och kalvarna fick flytta in.

Nybäddat och påfyllt med gott torrhö.

Då är det dags att trippa iväg och paxa bästa platsen.

De verkade väldigt nöjda till sist. Mysigt och dragfritt är bra när man är liten och behöver vila mycket.

Förutom boxtvätt och småkalvar hit och dit har de vanliga jobben rullat på under dagen. Danne har röjt buskar och kopplat fastgödselspridaren och jag har matat och skrapat skit. De här damerna gillar verkligen sina andraskördsbalar.

Både stora och små mumsar med god aptit.


Kolla lilltungan!

Det är så skönt att ha alla djur hemma nu när det regnar var och varannan dag och frosten snart biter sig fast på riktigt. Nåväl, nästan djur i alla fall. Fjällkorna är fortfarande på sommarviste men de ska hämtas på söndag.  Då blir flocken fulltalig igen och det är en särskild avslappning i det.
Ibland undrar jag om jag var en border collie i mitt förra liv? Jag tycker om när de mina, djur som människor, är ihopfösta på rätt plats. Eller åtminstone så nära att jag kan ha hyfsad koll på dem och försöka lista ut vad de behöver och vill ha.