Den stora inflyttningen

Igår var det inflyttningsfest i tältet och tolv brudar har nu gjort sig hemmastadda. Varför inte en bildbomb? 

Såhär såg det ut när allt var klart men innan några djur kommit in och börjat röja runt. Danne har gjort ett kanonjobb som vanligt.

Tältet är en lagerhall från Hallbyggarna Jonsered och vi valde en snibb i framkant för att dämpa vinddraget och extra ljusinsläpp i bakväggen. Allt för att få det så passande som möjligt för djurhållning. Vitt tak blev det för att ytterligare ljusa upp och det var nog ett bra val. Hallen är 10 x 15 meter och jag tycker att den känns rymlig.

Efter en rejäl halmning var kvigorna välkomna in.

Spännande!

  

Det skuttades en del kan jag lova! Fram och tillbaka, in och ut från tältet.

Tills de lugnade sig och och några ville testa hur halmbädden funkade att ligga på.

Så här mysigt blev det på kvällskvisten när de börjat boa in sig ordentligt.

När det firas inflyttning ska man ha med sig blommor eller vin har jag hört. Vi bjöd på ensilerat gräs och vatten. Same, same, but different. Och väldigt uppskattat det med.

De flesta bilderna har vår dotter Linnea tagit. Hon har varit hemma på en extravisit från Skåne och hjälpt mig med djuren nu i helgen. Det har varit både roligt och välkommet i allt som behövt göras.

För tillfället är det tolv stycken mindre kvigor i tältet men det finns gott om plats för fler. Några till ska få komma dit inom kort bara vi får tid att sortera i koflocken.

Tack alla som följer och intresserar sig för vad vi gör!