Nu är jag med i klubben!

Klokare, smartare och lugnare i sinnet? Eller vad kan jag vänta mig nu när jag, som Danne säger, har gått in på döhalva’?

Jag har alltså fyllt fyrtio för ett par dagar sedan och än så länge känns det väldigt bra måste jag säga. Ingen kris, ingen ångest (eller ytterst lite men det har nog inte med det här att göra) och inga plötsliga medelålderskrämpor.

Firad har jag blivit också, så det räcker ett decennium tror jag. Det har varit restaurangbesök, skönsång i telefon, kort på posten och fina presenter. Se bara på den här ljuvliga traktormössan som min mamma har stickat åt mig!

Och så barnen som hade ordnat och fixat alldeles själva. Titta vad fint.

Av Danne fick jag ett växthus (wiiii vad kul!!) och nu längtar jag mer än någonsin till våren. Det ska bli jätteroligt att fylla det med grönsaker och kryddor och jag känner redan nu smaken av solmogna tomater. Mina tidigare hemmaodlingsförsök har gett minst sagt varierande resultat men nu är jag ju äldre och mognare. Det i kombination med ett riktigt växthus borde kunna bli succé tänker jag.

I paket än så länge. Monteringen ska visst vara lite klurig men jag förutsätter att den ingår?  

En present som hela släkten hade samlat till är att jag ska få gå på livepodd vilket jag också blev superglad för. Jag har nyligen upptäckt podden Flashback Forever och nu ska jag alltså få se deras populära föreställning!


Presenten kom som en avancerad och väldigt rolig rebus. 

I fredags hade vi lite fika härhemma för att fira detta mitt inträde i klubb 40. Fullt med barn överallt, hembakat som min dotter och systerdotter hade ordnat och ett genomgående gris-och jordbrukstema.

Ungefär tusen av alla mina grisar åkte fram som dekoration när Emelies barn gjorde fint på bordet. Perfekt.


Chokladpuddingsplantor med citronmeliss.


Melongris var ett måste.

Alla ungar utom Skånebarnet var hemma plus att jag hade lånat in några extra. Enkelt, rörigt, livligt och varmt blev det. Precis som jag ville ha det. Smått kaotiskt och stökigt i köket men det var verkligen helt perfekt.

Här är några fler fikabilder.


Min systerdotter Stella hade bakat massor med godsaker.


Lovisa gjorde en morotskaka av bara farten.

Cowboyhattar!

Sist men inte minst. Tårtan som jag drömt om. Gyttjebadande grisar i choklad. Tänk att jag fick en sån.

Tack, tack tack alla som gratulerat mig på olika sätt. Och alla som är så snälla hela tiden. Nu ser jag fram emot minst fyrtio år till på denna jord.