När juldagsmorgon glimmar

När juldagsmorgon glimmar, jag vill till stallet gå…men halma det gick i-inte, nej inte minsta strå! 

Danne hade fixat och förberett för en extra lugn juldag för mig och barnen innan han åkte till sjukhusdottern. Maxade foderblandningar och nyhalmat i tältet. Så himla snällt då jag älskar juldagen och brukar kunna vila rätt skamlöst mellan lagårdspassen just då.

Dagen blev delvis sådär bra som det var tänkt men mitt i någonstans blev det såklart oväntat jobb i svinkylan.

När jag skulle halma var det först krångel med att ens få igång traktorn. När jag lyckats med det upptäckte jag nästa problem.

Väldigt lite luft längst ner… och jag stod väldigt långt ifrån kompressorn.

Min pappa var snäll och kom upp och hjälpte mig för han har en minikompressor som går på vanligt eluttag. Dock var det inte så enkelt att vi bara kunde pumpa och köra. Nej, inget var tätt, däcket gled av fälgen, allt var kallt och stenhårt och kompressorn var lite väl klen.

Med eldigt och radikalt agerande fick vi till sist på däcket på fälgen igen. Sedan pumpade vi i verkstaden med stora kompressorn. Efter några släggsmällar på fälgen som var bucklig sedan innan blev det tätt också.

Äntligen kunde jag halma färdigt och komma ikapp med dagen.

Tänk vilken tur att man kan få hjälp när man är ensam och tiden bara går och man inte får till allt man ska. Nu har jag parkerat nära verkstaden i alla fall så om det blir problem i morgon igen kommer det att gå mycket lättare.

Förhoppningsvis slipper far rycka ut igen, han har ganska fullt upp ändå, utan avkommor med platta däck!

När allt var klart för dagen med maskiner och djur blev det faktiskt julmys som det var tänkt från början.
Jag och ena dottern såg Love Actually och slutet på Karl Bertil Jonssons jul som vi börjat på tidigare. Riktigt julslöande i soffan och massor av godsaker. Helt perfekt.