En riktig brakmiddag

På plats hos mitt lilla sjukhusbarn och det är snart dags att sova. Då slog det mig att jag glömde att berätta för Danne att han kommer att mötas av trasig ladugårdsinredning i morgon bitti. Nåväl, han kommer nog att märka det ändå.

När kalvarna hade druckit sin mjölk ikväll och jag skulle hissa upp hinkhållaren sa det plötsligt pang och allt for i golvet. Skarven mellan två rör hade gett upp och nu brast den med ett brak.

Eftersom jag är så äckligt optimistisk av mig tänkte jag att det var bra att det hände just nu. När vi har så gott om plats. Jag flyttade ju ut avvanda kalvar igår så nu finns det en hel box ledig vilket inte hör till vanligheterna. Om Händige Harry som jag är gift med inte hinner laga det här i morgon kan han bara flytta över kalvarna dit när de ska äta. Smidigt minsann för en gångs skull.

Förutom den här lilla kraschen har dagen flutit på hyfsat bra. Mest vanligt jobb med djuren samt en del skottande vid ensilagelimpan och spannmålskorven. Tältet är upphalmat, korna har fått nya höbalar och en rejäl foderblandning åt de minsta ligger färdig för att måndagen ska kunna flyta på så bra som möjligt.

Under veckan som kommer blir det pappersjobb med Ekonomi-Ulla, sedvanliga vårdrutiner och annat smått och gott som bara pågår. Kallt ska det visst bli också, så än är det igen mening att hänga undan vinteroverallen.