Äntligen är han här

Woop, woop, kalvningssäsongen börjat på riktigt för nu har vi fått årets första bäbis! Gissa om vi blev glada för den här lilla krabaten? 

Det var en av våra äldre kor, en röd angus, som kalvade under natten eller tidigt på morgonen. När jag och Elias kom ut låg han redan där i halmen och kikade på oss, väl inkilad mellan sin mor och några andra kor i morgonkylan. Han heter Brumme och är pigg och nyfiken. Efter bara några timmar testade han att skutta och de nästan oanvända benen klarade det galant.

Han är vackert ljusbrun med lite vitt under magen. Lagom stor och diar flinkt. Mamman är rutinerad och duktig hon med så allt bara flyter på med de här två.

Vi flyttade dem till en egen anledning där de får vara ifred och inte kan komma ut i hagen nu i början. Där är det är enkelt att ha uppsikt över dem och man behöver inte oroa sig för att kalven ska gå ut och halka eller fastna i snön eller något liknande.

Jag är så glad att det blev en frisk och pigg kalv såhär i starten. Hoppas det håller i sig och att de får sällskap snart!