En suddig liten kompis

Ännu en liten kille har sett dagens ljus och det är kul att det inte blev ett glapp i kalvningen. Har det väl börjat vill man ju att det ska ramla på och så blev det!

Redan dagen efter Brummes födelse kom nästa tjurkalv, även han stark och duktig. Mamman är den ko som jag trodde skulle bli först av alla. Hon har sett ut att vara på gång länge och härom natten satte jag till och med in henne i kalvningsavdelnigen för jag trodde att stunden var kommen. I morse hade hon kalvat på stora bädden och nu har vi två grabbar som snart kommer att börja busa. Än så länge har de fullt upp med att äta och sova, precis som det ska vara när man är nyfödd.


Modern är en av de nya simmentalkorna. Trevlig och lätt att känna igen med sina två bruna fläckar ovanför ögonen.

Vad tråkigt att man är världens sämsta bloggfotograf nu när vi har så fina motiv. Bilderna i det här inlägget är tagna med skitdålig zoom från foderbordet så det ser ut som kaos, jag vet. Jag var bara hemma en liten sväng och dessutom civilklädd så jag kunde inte gå närmare och ta en bättre bild utan att riskera att ge någon en allergisk chock. Gårdagens bilder var inte mycket bättre heller, det får nog bli att ta fram riktiga kameran någon dag så jag kan göra de här sötnötterna rättvisa ordentligt.