Vårbruk, besök och avsked

En traktor har tillfällig gett upp andan men vårbruket har fortsatt rätt bra ändå under helgen. Över 50 hektar är sått hittills och till veckan kommer vi nog ikapp med det som sackar efter. 

Stefan har sått här hemmavid de senaste dagarna och Danne har kört skit och harvat. Jag och Lovisa plockade sten så vi höll på att glömma bort tiden igår och det sista är snart klart inför gjutningen.

Idag fick vi trevligt besök också. Av lantbrukskollegor som går i byggtankar och ville se vårt dikostall. Det är alltid kul att utbyta erfarenheter och man får så mycket framtidstro när man får veta att någon annan utvecklar och investerar.

Det är ju inte direkt hoppfulla tider nu men en sak är säker och det är att folk alltid kommer att behöva äta. Matproduktion och djurhållning måste finnas och med lättskötta stallar där djuren mår bra går vi framåt även om mycket känns dyrt och knackigt nu.

Vi har även hunnit med ett avsked denna söndag. Kuhnen har gjorts redo för inbyte och ska strax lämna Nysäter. Nåja, den är så redo som vi hade tid att göra den. Danne lyfte ur balen som låg kvar och att jag spolade jag av det värsta på utsidorna. Mer finlir blev det tyvärr inte.

Förhoppningsvis kommer den till god nytta hos någon annan nu. Den är lite medfaren rent kosmetiskt med någon buckla här och där men den är väldigt funktionell och remmarna är splitternya. En fin maskin som vi varit nöjda med.

Hej då och tack för allt.