Plus minus noll

Det mesta jämnar ut sig även om det inte var så det var tänkt från början. Man vill ju framåt, på plus, men ett minus är gärna med och neutraliserar allt, tråkigt nog. 

Den här gången var minuset först ut. En död tjur i hangarn häromdagen. Så trist och oturligt. Han hade stoppat in huvudet mellan rören i en av grindarna och sedan antagligen ramlat och knäckt nacken. Jättetråkigt var det och en makaber start på arbetsdagen (jag ska skona bloggen från bildbevis) men det hade nog gått fort i alla fall och det är en tröst.

En av de jobbiga sakerna med att ha djur på lösdrift är precis det här. De kan lyckas skada sig när de är ute på sina egna små äventyr, hur välanpassat man än har byggt åt dem.


En sådan här grind var det. Helt vanlig. De lyckas då med allt ibland…

Djurantalet var alltså på minus där ett tag en men tänk så det kan räta till sig. I alla fall i rena siffror. Den här kossan fick nämligen en kalv just den här dagen. En fin kvigkalv blev det och den föddes ute i hagen helt idylliskt. Tyvärr hade hon gömt den och vägrade visa var när jag kom tillbaka och skulle fota den. De är så jobbigt kloka och kluriga ibland.


Va? Min kalv? Njaae, den ligger bra där den ligger. Strunt´ i den du. 

En sådan här dag är så typiskt bondelivet. Allting samtidigt i en enda röra. Födsel och död, glad och ledsen, plus och minus.