Bilder från betet

Ibland måste man påminna sig själv om hur vackert det är, hur fina djurliv vi skapar och hur idylliskt det kan vara även om det är tungt och regnigt emellanåt.

Så fort man närmar sig kohagen får man sällskap. Jag hade en hel radda kor och kalvar, samt en tjur efter mig en lång stund när jag gick och kollade stängslet. Först fram och etta i kön är alltid Kjellina såklart.

Här nedanför är hon tillfälligt omsprungen av sin dotter Ellie.

Vi arrenderar vår grannes mark alldeles intill gården och där finns den finaste beteshagen man kan tänka sig. Tycker jag i alla fall. Ån rinner tvärs igenom och landskapet är böljande med gräs, sly och olika träd.

Det har regnat så mycket att de upptrampade stigarna har blivit till små bäckar. Men växtligheten verkar uppskatta fukten och djuren går bara in under träden om det blir för blött.

Jag stannade till och tog några bilder när solen äntligen tittade fram. Kan vara trevligt att se tillbaka på när hösten och vintern kommer.

Djuren lever sina egna liv här hela sommaren. Vi ser över stängsel, kollar att flocken är komplett och stödutfodrar när betet börjar ta slut. Kalvarna har ingen kraftfodergömma än men har växt väldigt bra ändå. De fick en kanonstart hemma eftersom korna fick ovanligt energirikt foder och producerade mycket mjölk.

Här ute är kosten lite mer varierad och består av gräs, blommor, örter löv och vatten. Kalvarna diar fortfarande men är duktiga att beta de med.

Visst har jag en fantastisk arbetsplats?