Hinner man med?

Vecka 32 blir både kort och lång om planerna håller. Kort som i kort arbetsvecka men lång som i både jobb och ledighet. Min plan är att ta en sak i taget och se till att ha gott om chokladbitar till kaffet.  

Mycket ska hinnas och jag har lite drygt tre dagar på mig. På torsdag ska jag göra en efterlängtad husbilstripp med ett gäng ungdomar och på fredag bär det iväg till Järvsö med syrran och hennes barn. Innan dess ska följande bockas av har jag tänkt:

Bokföring
Momsdeklarationen ska in men även en massa sortering och komplettering av diverse underlag och utskrifter hit och dit. Mycket ligger utlagt i olika högar längs köksbänken också, istället för i pärmar, och det måste snarast rådas bot på.

Stordisk och hinktvätt
Det är en äcklig tid vi lever i. Rötmånad och fluginvasion sätter sina spår och kalvarnas hinkar behöver en ordentlig skurning nu precis som mjölktaxin och diskrummet. Regnrock och högtryckstvätt kommer att användas och det kan åtminstone inte bli sämre.

Ett kanskebesök
Det här är riktigt spännande men kanske, kanske kan personalsituationen komma att förändras här. Eventuellt kommer två personer att besöka gården för att sedan fundera på om det här kanske kan vara en arbetsplats som faller någon av dem i smaken någon gång i framtiden.

Koll av stängsel
Hagarna ska gås igenom innan jag far. Annars får jag panik och blir övertygad om att alla djur ska rymma när jag är borta.

Hitta öronmärke
En tjur som ska på slakt på torsdag saknar märke och jag vet att jag har det liggande någonstans. Jag måste bara komma på var. Jag förstår inte hur det är möjligt men jag måste ha lagt undan det på något extra bra ställe, så jag inte skulle tappa bort det.

Förutom detta ska det tydligen bli oväder så hur det går med sluttampen på höskörden och hemkörning av balar vet jag inte riktigt. Danne har balat allt vi hade på slag idag så för stunden är det lugnt på den fronten. Kanske blir det tid att äntligen göra klart balplanen istället? Och skotta om på lilla gödselplattan som håller på att svämma över?

Nåväl, rätt som det är så är det helg igen och kanske är jag åtminstone halvnöjd med vad som hanns med när jag landar i Järvsö med ungarna. Jag kommer att försöka njuta maximalt i alla fall, för är det något man blir lite bättre på med åren så är det att koppla bort jobbet när man äntligen är ledig. Det är svårt men det går. Fast tusen gånger lättare om man fått mycket gjort innan förstås.