Veckan rasar fram

Regnet kom, bokföringsdagen likaså och igår var det läkemedelskontroll från Länsstyrelsen. Om man blandar upp det med en trevlig husbilstur och en bra lantbrukarträff i Brattås blir det riktigt bra.

De senaste dagarna har varit blöta. Stormvindar och regn men inga större katastrofer än att något är fel på mjölktaxin som verkar ha fått en åsksmäll. Det är inte kul om det är kretskortet som är trasigt för det är en ganska dyr historia men man får väl vara glad ändå. Så länge inga bäckar skär sig genom gårn eller ladugården spolas bort.

När det regnade som värst mitt på dagen i tisdags satt jag med pappersarbete. Ganska mysigt faktiskt och jag fick en hel del gjort på några timmar men inte allt såklart. För när lyckas man någonsin med det konststycket?

Igår, onsdag, var det dags för finbesök från Länsstyrelsen. Vi hade blivit uttagna till läkemedelskontroll och länsveterinären själv kom och gick igenom allt som rör djurhälsan. Mediciner ska förvaras rätt, alla behandlingar ska journalföras ner till minsta avlusning och förättningsunderlagen från veterinärer samt kvitton på läkemedelsinköp ska kunna visas upp. Med mera, etcetera.

Vi hade ordning på allt förutom två underlag som jag missat att ta fram men lätt kunde visa digitalt med ett vidarebefordrat mail. Det vi måste fixa nu för att allt ska vara helt godkänt är handsprit och torkpapper som ska stå lättillgängligt för veterinärer och kontrollanter. Det hade vi inte, bara tvål och vatten, men det är ju lätt fixat.
Skönt ändå att ha läget under kontroll och alltid bra med en extra check-up. När man tar fram allt som behövs inför en kontroll blir det ju också tillfälle att rensa lite. Kasta gamla papper som blivit inaktuella, kanske sortera om i någon pärm eller förbättra någon dokumentationsrutin.

Eftersom dagarna har rusat iväg är det redan torsdag och jag har haft en kanondag med ett gäng ungdomar. Efter lagårdsjobb och slaktbilslastning drog vi söderut med husbilen. Det var jag, två av barnen och tre andra tonåringar som jag tycker mycket om. Visst är jag lyckligt lottad?
Delsbo och Hudiksvall fick besök av oss och jag njöt så mycket av att sitta där och köra. Bakom mig hördes musik och ungarna (som snart inte är några ungar längre) sjöng med och skrattade och pratade. Tiktokpling och vuxenförbjudna festminnen som mina öron fick skyddas ifrån varvades med loppis och ett spontanbesök i en kyrka.

I morgon fortsätter semestrandet åt samma håll igen och då landar vi i Järvsö med syrrans familj. Klockan åtta går bilen hemifrån och vi kommer att trotsa eventuellt regn och åka dressin i galonkläder om så krävs. Återkommer om hur det gick.