Äntligen blev det gjort

Nu blev det luftigt och fint igen. Och betydligt svårare för djuren att hoppa ut genom ströluckan. 

Efter många långa veckor fick vi äntligen loss den tid som behövdes för att tömma två av lösdriftshallarna på ströbädd. Jenny kom och avlastade och skötte massa andra jobb så Danne kunde lägga de timmar som krävdes. 

Det hade hunnit bli rejält högt och även trångt kring vattenkopparna men nu blev det av. I de här hallarna är vattenstationerna placerade mitt emellan ströbädd och skrapgång (på grund av diverse ombyggnader genom tiderna) och det är inte optimalt. Det gör att bädden växer upp mot vattenkopparna, särskilt i ena hallen där de står på ströbäddssidan, och det är lätt att det blir skitigt när de till slut hamnar nästan i klövhöjd.

 

Ko som håller koll på lastningen.

Danne körde på under en lång dag och kväll men till slut blev det klart och det är så skönt. Fritt och luftigt och en grej mindre på listan över saker som borde varit gjort helst igår.

Nystrött och renbäddat. Här ser man vattenkopparna vid mittstolpen förresten. Bädden växer runt dem på slutet när det blir fullt. Inte bra. Vattenställen ska finnas någonstans där inget jäser fram och där man lätt kan kolla tillförsel och renlighet när man går förbi under dagen. Tycker jag.

Näst på tur är bäddarna i de mindre boxarna men det är inte lika akut eller tidsödande. Det kan jag göra vilken dag som helst när jag har en stund över, intalar jag mig själv. Dessvärre har den stunden inte dykt upp än och så länge vi inte behöver flytta ut fler avvanda kalvar kommer det nog dröja ett tag till.