Söta öron och en gyllene timme

Kor överallt och det är fint när de går ute men trevligt att umgås med dem inne också. När de är på plats allihop och mindre utspridda kan man enkelt klappa dem, klia någon svansrot och luta sig mot en varm kropp och vila en stund.

Bland folk som fotograferar pratas det ibland om något som kallas the golden hour, en särskild stund på dagen, eller snarare två. Jag brukar blanda ihop det med det gyllene snittet men det är tydligen något helt annat. En bildkompositionsmodell tror jag. The golden hour, guldtimmen, skulle kunna vara en timme med snälla kor men syftar oftast på stunden precis efter solens uppgång eller innan dess nedgång. Dagsljuset är mjukare och varmare, gulare och nästan gyllene då. Det är tacksamt att fota vid den tiden för det blir mjukt och lite magiskt.

Igår tror jag att jag lyckades vara hos korna precis den timmen och för en gångs skull hade jag bra med batteri i telefonen så jag kunde ta några bilder att dela med mig av.

Korna och kalvarna är mestadels ute nu men eftersom vi har haft problem med stängslen har de fått vara inne emellanåt när felsökning har pågått. Såhär på sommaren är man inte nära dem på samma sätt som under stallperioden och jag märkte att jag har saknat att gå bland dem, sitta och umgås en stund och bara interagera. Det känns fint inför hösten när det blir mer av den varan.

Mitt bland alla kor låg Leif och jäste. Det är lugnt i flocken nu så förhoppningsvis är korna dräktiga. Han  har lov att vara lite trött, Leffeboi, för han har gjort jobbet i princip själv. Den andra tjuren, Truls, fick tyvärr ett förhudsframfall och var inte till så mycket hjälp så Leif har skött eventuella ombetäckningar efter honom också.

Hur stor och maffig han än blir kommer han alltid att vara väldigt söt den här killen. Titta bara på de små, små öronen. Ju bredare han blir över nacken desto mindre ser de ut och det är så gulligt.

Innan den gyllene timmen passade Danne på att skrapa skit i fasthagen och i området direkt utanför kostallet. Det ständiga regnandet har satt sina spår så det var soppigt och blött men underlaget har hållit sig stabilt och det är det viktigaste.

Idag är det onsdag och jag har föräldratjänst på sjukhuset innan farmor byter av mig. Efter det ska jag till gymmet och mosa spirorna och sedan är det hem och jobba som gäller. Ladugården, foderblandning och en stund på kontoret är planen. Danne kör hem balar från när och fjärran och högarna växer för varje dag.

Sensommar.