Påfyllning på kalvfronten

Den här torsdagen har jag hämtat tio nya småkalvar och eftersom jag inte kunnat flytta ut några avvanda är det väldigt fullt i ladugården. 

Speciallösningar med extra många djur i vissa boxar funkar ett kortare tag. Nu fick vi ställa ihop alla avvanda i en gruppbox och det blev trångt om saligheten men bara över natten. I morgon kommer de att flyttas ut för då blir Danne klar med den nya vattendragningen han håller på med. Innan den är färdig måste vi hålla tomt på ett ställe och därför ligger vi just nu back med sisådär 10-12 djurplatser.

Här jobbar han. I ett hål.

Det var trots allt en god idé att hämta fler djur, även om det blir trångt en kort stund. Det fanns en hel drös flyttklara tjurkalvar i Kvarnsveden och vi ligger efter med hämtningen på grund av höstens slaktköer. Idag var också enda dagen vi fick ihop det med ungar, möten och annat som skulle in i planeringen.

Pigga och trevliga var de, och busiga, här är en på väg ut igen. 

Visst är det förresten sjukt att det redan är fredag igen i morgon? Jag förstår inte hur veckorna är beskaffade numer?
En bra sak med fredagar är att Jenny kommer och jobbar hos oss då. Hon ska hålla undan djurskötarjobben så Danne äntligen blir klar med sitt. Sedan ska de flytta ut de där stora kalvarna som tar upp så mycket plats i ladugården.

Hoppas de får en bra och inte alltför kall dag!