Han vaknade med klackar och nagellack

Min erfarenhet är ganska begränsad när det kommer till att vakna upp i ett nytt skick efter intag av rusningsmedel. Det närmaste jag kommer är nog att kvickna till i soffan med cowboybootsen på, liggandes skavfötters med en äldre släkting. Leif däremot fick nog ta sig en riktig funderare på vad han varit med om i måndags.

Den stora avelstjuren Leif som haft problem med framklövarna fick besök av veterinär och klövverkare i måndags. Eftersom han inte gillar verkstolen och vi ville få en mer övergripande genomgång av hans benhälsa togs beslutet att sedera honom. In med droger i kroppen och godnatt med andra ord.

Visst sov han extremt sött?

Veterinärundersökning och klövvård kunde utföras på en mycket orörlig och beskedlig Leif och när han vaknade upp var det i ny skepnad. På klövarna satt klackskor i form av träsulor och längs med kanten flödade vackert klargrönt lim som nagellack.

Problemet han har är att han får dubbelsulor i framklövarna. Med en tung kropp blir det extra påtagligt och han har haft ont från och till och behövt verkas extra flera gånger. Därför fick han nu klossar på yttre klövhalvorna som avlastning. Hoppas de sitter kvar så länge som det är tänkt.

Han låg och återhämtade sig bra länge men efter ett tag kom han upp på benen och testade sina nya pjucks. Redan dagen efter, när jag skulle ge honom hans Dinalgenspruta som eftervård, var han raskare än på väldigt länge. Mycket mindre smärtpåverkad och mjukare i gången. Jättefint att se.

Nu vill vi ge honom en trevlig sista tid innan slakt så vi hoppas att det här ska hjälpa. Och att han gillar sin nya look!

 

 

Foto: Maja Nordvind