Gott nytt år!

Efter ett blandat 2023 med många utmaningar och mycket mörker i omvärlden är det dags att se framåt mot ett nytt år. Hur kan vi hjälpas åt att skapa en bättre värld 2024? 

Krig, terror och en världsekonomi i gungning kommer vi helt klart behöva förhålla oss till även nästa år. Hur vi ska tackla det vet andra bättre än mig men ett är säkert och det är att alla kan bidra på sitt eget sätt.

Min mamma fyllde 62 år igår och när vi frågade henne om några visdomsord, som den ålderkvinna hon nu är, nämnde hon det fina med att försöka göra gott i sin egen absoluta närhet. Hon är övertygad om att ringarna på vattnet kan bli enorma och det ligger nog en hel del i det. Om inte annat blir man starkare och får mer kraft över till större frågor om man är snäll och hjälpsam mot varandra i vardagen.

En bra fras att ha med sig, vare sig man går in i något nytt eller harvar på i sitt gamla vanliga, tycker jag är den här korta på engelska: ”Better, not bitter”. För mig handlar det om att ta lärdom av det som går dåligt, försöka bli bättre och aldrig bitter. Jag viskar de orden till mig själv ibland, som ett mantra, när jag brusat upp, varit för trött eller gjort något fel. ”Better, not bitter, Elin”. Försöker påminna mig om att det går bättre nästa gång och att det mesta löser sig även om livet är förbannat svårt ibland.

På samma sätt kan man göra när det går bra också. När man lyckas andas istället för att ryta eller klarar av något som är svårt. ”Titta vad bra, nu har jag blivit bättre här”. Att hylla sin ”bätterhet” gör nämligen bitterheten mindre. Åtminstone känns det så.

Mitt nyårsmål utifrån detta är att försöka bli lite, lite bättre som människa hela tiden. Och att aldrig låta bitterheten segra och förgifta. Förutom det ska jag försöka navigera företaget vidare genom ekonomiskt tuffa tider 2024, njuta av alla småkalvar som kommer snart och ta mig tid för det viktigaste, familjen.

Tack alla som följt mig under 2023 och varmt välkomna att fortsätta in i 2024!