I sann första Januarianda

Hur klyschigt är det inte att skryta om träning så fort ett nytt år börjar? Nya tag och man ska bli så hälsosam helt plötsligt? Bara för att ge upp två veckor senare?

Under hösten och vintern har jag varit dålig på att hålla i träningen men jag har aldrig slutat helt tack och lov. Nu har det hänt något och sedan en vecka tillbaka går det lättare igen och jag är så himla glad för det. Det har inte med några nyårslöften att göra men det är väl sådär ibland, det går upp och ner och man vet inte alltid varför.

Hursomhelst är det kul att få lite extra träningsglädje just nu, mitt i mörkaste vintern.


Idag körde jag ett benpass som jag blev rätt nöjd med. 

Jag är annars en mästare på att skjuta på träningen och hitta på annat så jag till slut inte hinner alls. Ibland är det ju så motigt och ju mindre man tränar, desto svagare blir man och desto ondare får man efteråt. Och så är den dåliga spiralen igång och man vill ingenting.

Något som underlättar för mig är att jag flyttade ut mina träningsgrejer från fikarummet när Maja började jobba här. Nu har jag dem inne i huset, precis vid köket, så det är mycket kortare gruvningsprocess innan jag kommer igång. Fördelar med träningsredskap inne är också att man blir påmind hela tiden, och att man inte ens behöver lägga tid på att gå utanför dörren. En annan grej med att träna hemma är att man kan göra det i sina stinkande peltorkåpor och dessutom förbereda mat mellan seten.

Ytterligare en grej med just det här träningsrummet är att det finns både säng och ställbar fåtölj där. Underbart är ordet när man rasar ner i något mjukt efter att ha dragit ett par tunga marklyft!

Hur det blir med hälsan under 2024 återstår väl att se men bra mat och styrketräning kan ju aldrig vara fel tänker jag. Särskilt om man gillar att äta godis och dricka vin också.