Årets första nykomlingar

Den här dagen blev inte riktigt som planerat men åtta nya kalvar har vi fått hem. Det var lite kallt ute så de fick täcken på sig under hemfärden och det tror jag de uppskattade. 

Under en längre tid har det fötts ohemult många tjurkalvar i Kvarnsveden och det som är bra med det, förutom att det finns många kalvar för oss att köpa, är att Linda som jobbar där nu blir så himla glad när jag kommer och hämtar. Man känner sig som världens mest efterlängtade person. Trots att det nog inte handlar specifikt om mig. Med massor av kalvar att sköta och nya som föds varje dag förstår jag att det är rena julafton när hon får skicka iväg ett gäng så det blir luftigare i stallet och mer plats för nya småttingar.

I morgon väntar en ny fullspäckad dag för som vanligt hann jag inte allt jag hade tänkt idag. Jag ska flytta efter några tjurar till hangarn och städa upp i lagårn, samt att det är dags att förbereda för ytterligare ett lass kalvar. Direkt på morgonen blir det skrapning hos tjurarna och korna och lagom till att jag fått i de nya småttingarna sin frukostmjölk har det nog börjat ljusna. Om jag då lyckas förhandla till mig lite hjälp av mitt jullovslediga barn kommer allt att gå som en dans. Nåja, nästan i alla fall.