Välkommen reparation

Väldigt efterlängtat och inte en dag för tidigt. Nu har han äntligen lyckats karva ut lite tid till en välbehövlig reparation.

Ingen kan säga att vi byter skopstål för ofta i alla fall. Nu var det så illa att allt verkligen hängde i trasor.

Att serva två av våra traktorskopor har stått på att göra-listan länge och nu var det dags för en av dem att rustas upp. När tiden knappt räcker till för det vanliga jobbet är det inte det lättaste att laga redskap mitt i allt. Med Maja i gänget kommer det mesta att bli enklare framöver och det är vi glada för. Mycket har stått på vänt länge, precis som dessa skopor och det är guld värt att vara en till på gården igen några dagar i veckan.

För några dagar sedan kapade Danne bort gammstålet på en av skoporna, den vi skrapar skit med, och friserade bort trasiga kanter. Ett nytt slitstål hade inhandlats och snart är allt på plats. Det lappas och lagas och håller förhoppningsvis ett bra tag till.

Tyvärr nöts skoporna ganska mycket när vi skrapar betonggångarna hos alla djur. Men som det äldre gardet säger här i våra trakter; ”hä som hafs, hä skafs”. Alltså, det som används, det slits.