Upp med dig!

Det är kul att vara med ute i dammet och när Maja håller ställningarna hemma på gården blir jag mer flexibel. Så pass att jag kan ta mig till Holm och bända på stenar. 

Vårbruket fortskrider och idag kör Danne och Håkan i Birsta. Den som passerar Blomsterlandet eller gör sin fredagshandling på Ica Maxi kan vinka och beundra den stora demotraktorn vi fått låna. Den drar kultivatorn som vore den ett litet skräp.

Igår var det stenplockning för min del och här är en rackare som jag lyckades peta upp. Mycket tillfredsställande. Helt klart roligare än de små man plockar för hand.
Holm är väldigt stenrikt men i år har bara några få hektar plöjts så det behövdes inte så stora insatser. Klart på några timmar.

Nu dröjer det inte länge förrän såmaskinen rullar in och kanske får vi en början redan i helgen. Tydligen har man börjat ta första skörd på sina håll även här, eller på ett håll i alla fall, så det vore ju kul att få ner några frön samtidigt som andra slår.