Skickar pappersbrev till Skatteverket

Jag inser redan innan jag börjar skriva att det här blir rätt gnälligt.

Men jag kan inte låta bli.

I dag postade jag ett pappersbrev. Till Skatteverket. I Skövde.

För det verkar vara det enda sättet att – sådär år 2021 – kontakta Skatteverket i Skövde.

Jo, man kan ringa, men då är det till Skatteverket/Sverige 0771-567567.

Och all heder till dem som svarar där – jag fick plats 51 i kön, men var nog framme efter mindre än en halvtimme. Och blev mycket vänligt bemött. Dessutom hann jag nästan städa hela badrummet medan jag stod i kön. Och den som svarade när jag väl kom fram hade all förståelse för att jag höll på med något annat och behövde en halv minut för att springa tillbaka till datorn och pappershögarna.

Så det är liksom inte det.

Men på frågan om jag kanske kunde få en kontaktuppgift till någon person på Skatteverket i Skövde som hanterar just mitt ärende och som jag kunde ringa direkt till och prata med, så var det helt omöjligt. Enda sättet var ”skriv ett brev”.

Så nu har jag gjort det.

Vad det handlar om?

En struntsak. Skatteverket vill att jag – som någon sorts företrädare för en gammal samfällighet på sådär 0,3 ha med ett fallfärdigt hus och några skjul – ska deklarera för beskattningsåret 2020.

Trots att vi genom en lantmäteriförrättning såg till att den här samfälligheten upphörde att existera 2019.

Lite svårt då att på heder och samvete deklarera avseende år 2020 för något som upphörde att existera år 2019.

Det där kommer vi säkert att kunna reda ut.

Men så mycket enklare – och mera personligt – det hade varit att bara få ett namn och en kontaktuppgift med någon på Skatteverket i Skövde.

Så nu lägger jag istället brevet i en gul brevlåda.

Har satt på två fina frimärken med den svenska flaggan på till en kostnad av 24 kronor.

Nu återstår väl bara att se om PostNord – som inte tycker om brev – klarar av att dela ut det hela.