Grillkol från kolmilan i Godegård!
Det finns kunskaper som är värda att bevara och föra vidare!
Typ hur man gör en kolmila och tar fram träkol.
Nog så viktig kunskap i dessa oroliga tider när energi inte alltid är en självklarhet.
På skogsbruksplanen ser jag små markeringar här och där om att här har det kanske funnits en ”kolbotten”.
Desto roligare var det därför att i dag ta lite ledigt och åka till Sjölunda Såg, nära Godegård i norra delen av Motala kommun, där Skidklubben anlagt en kolmila och serverade både goda kolbullar och dessutom sålde grillkol från kolmilan!
Fick med mig en fin säck hem.
Från den glesbygd som är Godegård och där Trafikverket och regionpolitikerna – typ Julie Tran (c) -inte tycker att tåget ska stanna. Där man stängde ner byskolan, men efter protester öppnade den igen och där det för övrigt var full fart häromkvällen med SM i nattorientering.
Något att berätta för alla dem som tror att grillkol är något som uppstår av sig självt i små fina påsar på ”Granngården” eller på Ica Maxi.