Säg IP Only – och jag skrattar ihjäl mig!

Det kom ett fysiskt brev. En sådan där som kommer en dag då PostNord faktiskt delar ut posten.

Det var från IP Only.

”Framtidssäkra din fastighet.” stod det på kuvertet. Och i detta kuvert några sidor om att ”Vi gör en fibersatsning i ditt område” som jag kan få till ”kampanjpris”.

Hahaha!

Ett av mina första blogginlägg här på ATL handlade om förra gången, för 4-5 år sedan, när IP Only senast var i farten. Av detta blev det ingenting. Den numera solblekta skylten som man snabbt satte upp på lagårdsplanen för att markera revir ligger fortfarande kvar och skräpar.

Om man nu så kapitalt har gjort bort sig och solkat ner sitt eget varumärke kan det tyckas att man kanske skulle ligga lite lågt.

Men inte IP Only. Fast reservationerna är desamma nu som då – ska det bli något så förutsätter det dels att ”majoriteten av hushållen” i området beställer en fiberanslutning från IP Only, dels att det beviljas stöd från Post- och Telestyrelsen (PTS).

Och här har nog verkligheten sprungit förbi IP Only. Dels finns det lokala bolag som erbjuder fiberanslutning (dock alltför olönsamt för att omfatta mig därute i skogen), dels har sådana som jag ändå en mer än god täckning och kapacitet genom Telias fasta bredband via mobilnätet.

Vilket betyder att jag slipper en massa grävande. Och det här ”kampanjpriset” från IP Only var ju inte så mycket att skryta med (19.900 kr + 14.900 för min anslutande hyresfastighet). Till bostaden i Stockholm fick jag, jämförelsevis, det här installerat via bostadsrättsföreningen utan att månadsavgiften höjdes med en krona. Rättvist så där om man jämför kostnader mellan stad och land?

Så hej och tack och nej, IP Only.

Men den roliga skylten från typ 2018 – ”Fibernät för framtiden” – behåller jag som minne.