Snö & sekretess

Har en långhelg på gården. Snön bara vräkte ner häromdagen. Som utbo är det då skönt att veta att man har en schysst och kunnig entreprenör anlitad som plogar när det måste plogas – och gör det ordentligt!

Gick ändå ut och skottade lite extra runt postlådan, 200 meter bort, så att tidningsbudet kommer fram. Det statsägda postbolaget (PostNord) struntar jag numera i – tänker att de får väl komma den dag de nu anser sig behaga komma och så får de väl se om det är snöröjt…

Var i Askersund och hade möte med Hanna från Sydved och planerade röjningar, gallringar, planteringar m m 2023 utifrån den nya skogsbruksplanen. Kul!

När jag gick in till Sydved, så var det barmark – när jag gick ut var det s k ymnigt snöfall och utanför Askersund körde jag in i en snövägg. Gick inte att se mer än 10 meter fram i mörkret och snön. Vi körde i konvoj i 45-50 km/h i tre mil.

Inte blev det något pass med röjsågen i två decimeter snö efter det.

Men så fint det är med snön! Börjar känna lite julstämning!

Från den ena utbovärlden till den andra så ska jag i helgen skriva ett remissyttrande till infrastrukturdepartementet som tycker att det ska vara sekretess för uppgifter om elförbrukning och utbetalt belopp (”högkostnadsskydd”) till alla vi som har ett el-abonnemang och ska få någon sorts engångsutbetalning av de här s k ”flaskhalsintäkterna” som Svenska Kraftnät tydligen samlat på sig.

Den pengen kan man tacka för, men inte måste det vara så himla hemligt. Måste ju beröra nästan halva befolkningen. Det är väl bättre med öppenhet och insyn så att man kan se vem som fått vad och så vet man det och tycker man att det är ”orättvist”, så har man ändå några offentliga uppgifter att utgå från.

Det finns ett bekymmer med det här överdrivna sekretess- och integritetstänket i Regeringskansliet.

Men nu är det snart tredje advent – oj vad fort det går!

Ska göra julköttbullar!

Önskar alla en fin Tredje Advent!