Det här är (inte ?) Telia!

Ni har väl sett reklamen?

Rätt kul!

Går ut på att 5G med Telia finns överallt, t o m om man som astronaut svävar runt ute i rymden och tappat sladden till moderskeppet, så kan man kolla på ”Succession”!

Och jag ska inte klaga – som utbo har jag ett mobilt Telia-abonnemang på gården som funkar alldeles utmärkt.

Men nu var det inte det som det skulle handla om utan det där med de gamla telefonstolparna.

Handlar om att göra rätt för sig och plocka bort efter sig.

Och jag skrev lite om det för bara några månader sedan, men när jag nu ser reklamen blir jag lite störd och måste återkomma till saken.

Alltså: efter Gudrun-stormen för snart 20 år sedan, så beslutade Vattenfall att gräva ner sina el-ledningarna på fastigheten i Östergötland. Det sades att de erbjöd Telia att vara med och bekosta det hela, men det ville inte snåljåparna (på det just omdöpta och nyss statsägda gamla Televerket) göra. Varpå Vattenfall ändå lät dem lägga ner sina teleledningar i samma fåra (heder åt Vattenfall!).

Men Vattenfalls ledningsdragningar sammanföll ju inte helt med Televerkets (förlåt, Telias) – så då blev det ändå ett gäng telefonstolpar kvar.

Och så ringde för några månader sedan alltså en vänlig tjej från något företag som verkade ha i uppdrag att plocka ner Telias gamla telefonstolpar på fastigheten i Närke.

Bra, sade jag, men påpekade lite försiktigt att det kanske kunde vara dags att även ta hand om de kvarvarande telefonstolparna på gården i Östergötland.

Hon kollade på sina kartor och konstaterade att de angavs som borttagna.

Nej, sade jag. Jag är ett levande vittnesmål och har dessutom bildbevis.

Sedan blev det tyst. Så vad vet jag?

Kanske kommer de bara stå kvar?

Kan ju bli kul att visa barnbarnen en dag när de undrar vad det är för konstiga ”träd”!

Eller som ett minnesmonument från den landsbygd som en gång var!