Så var det färdigtröskat

aker

Tröskningen är klar och jag tänkte att jag skulle visa några bilder.
Det har gått bra i år måste man säga. Bra väder överlag och inga stora haverier. Men Danne säger att man får acceptera att en tröska alltid kostar en liten (eller stor) slant att hålla vid liv varje år.

troska

Just denna säsong har vi kommit ganska billigt undan. Vi har haft en trasig hydraulslang och lite tjurigt med bränsletillförseln vid ett tillfälle. Samt ett större stopp när lagringen till driften av sållen havererade. Och fråga mig inte vad det innebär, för trots att jag har ägnat en hel del tid åt att googla på tröskor i genomskärning så vet jag inte riktigt.

troska-3

Fascinerande maskiner är det i alla fall. Och så snillrikt konstruerade att man nästan inte fattar att det är sant!

Vår tröska är en Claas Dominator 58s. Årsmodell -92.  I år har den tröskat ungefär 60 hektar spannmål.

fendt-korn