Vad är han? Förutom supersöt!?

Är han en liten bisonoxe? Eller en visentkorsning? Eller kanske ett lamadjur?!

Vi har i alla fall döpt honom till Bison och han är alldeles ny här på gårn. Danne och jag var och hämtade honom hos Storboda Mjölk tidigare idag.


Liten björnunge på upptäcktsfärd. ”Fel håll, lillkillen!”

Om jag inte minns fel nu så är han en korsning mellan Angus och Jersey. Lite otippat men det blev ju rätt bra kan jag tycka. Väldigt gosig ser han ut med sin lurviga päls och han kan nog bli riktigt fet med misstänker jag. Med tanke på de gener han har. Om han blir så stor vet jag däremot inte men alla behöver ju inte vara långbenta här i världen!


Aningen fundersam över var han har hamnat egentligen. Och lite isigt för småklövarna var det också

Han är jättesnäll och näst intill översocial. Det blir intressant att se hur det går när han blir större. De har ju en tendens att tro att de är krambjörnar de här djuren, även om de väger ett halvt ton.

Här är han igen. Extremt lama-lik!

Foto: Linda Edlund