Om man vill öppna luckor

Eftersom det inte blev någon julkalender här på bloggen i år tänkte jag tipsa om några andra som man kan följa på sociala medier. Lite sent kan man tycka men desto mer att kika ikapp om man inte har hängt med från start.

Julkalender nummer ett:

Utan bonden stannar julen. 
En riktigt bra julkalender från LRF med kocken Lisa Lemke. Hon presenterar varje dag olika saker som hör julen till med fokus på produkter från det svenska lantbruket. Mest mat förstås, men även julstjärnor och glögg. Positivt och inspirerande, och inte minst ett rakryggat och stolt sätt att lyfta vår fina, svenska lantbruksproduktion. Rätt väg LRF!
Sök ”Utan bonden stannar julen” och ”LRF” på sociala medier.

https://www.facebook.com/lrfsverige/

Julkalender nummer två:

Bondgården Bälinge.
En jättefin julkalender från Britta-Karin utanför Luleå. Hon har en fantastisk gård och driver en verksamhet som gör att man blir både imponerad och alldeles matt. Hon håller på att bygga ett hotell och en restaurang, har kor, får, getter, turistverksamhet, barnveckor, marknader och mycket, mycket mer. Så mycket energi och samtidigt ett stabilt, jordnära lugn. Luckorna i hennes kalender är små inblickar i gården och det känns som att man får en vacker skärva, en liten bit liv varje dag.

https://www.facebook.com/pg/bondgardenbalinge/about/

Julkalender nummer tre:

Maskinring Norrlands julkalender.
Den här får jag inte glömma för den är jag inblandad i själv. MR Norrland presenterar varje dag en av sina duktiga medlemmar och det är roligt att se många olika människor och entreprenörer, alla verksamma mellan Hälsingland och Norrbotten. Det är häftigt vad mycket kraft det finns i de gröna näringarna.
Medlemmarna bakom luckorna är glada och bjuder på sig själva. Här är till exempel lantbruksentreprenören Urban som skickar en hälsning från Thailand.

https://www.facebook.com/MRVasternorrlandHalsinglandvasterbottennorrbotten/

Någon som har fler bra tips på lantliga julkalendrar? Skriv en kommentar!