Det började lite snett

Vad synd att jag inte tog en bild på hur jag startade 2021 genom att köra i diket med hjullastaren. Undrar när jag ska lära mig att göra det automatiskt, ta bilder till bloggen när det händer något utöver det vanliga? Ofta kommer jag på det direkt efter och då är det ju för sent. 

Jag skulle skotta gårdsvägen eftersom vi fick rätt bra med snö till nyårsdagen och rätt som det var gled jag iväg helt utan kontroll. Det var svinhalt under snön och halva traktorn hamnade i diket medan andra halvan stod kvar på vägen. Alldeles nedanför huset var det. Mycket irriterande och även lite genant.

Med lite assistans var saken dock snabbt åtgärdad. Jag och min pappa löste det hela genom att koppla i Fendten att hålla emot med och nästan genast gick det att få upp bakänden på hjullastaren och därefter klättra upp på vägen igen. Det var ju skönt.


Balhögsbild som får illustrera snömängden vi fick. 

Efter det har det nya året flutit på rätt bra. Fast jag har inte utmanat ödet så mycket heller. Jobbat på bara. Skött det dagliga. Inte dragit igång några stora projekt. Inte heller föresatt mig att börja tokträna eller äta nyttigare. Allt får rulla på och jag är nöjd om inga stora katastrofer inträffar. Vanligt arbete och en lagom mix av jobb och lite helgvila mellan varven får duga.

Hoppas året har börjat bra för er andra också. Med eller utan dikeskörningar.