Säg hej till världens jobbigaste

Han är svart och nyfiken. Passar på att smita ut så fort man råkar lämna en liten glipa i grinden när man stänger in tjurarna för skrapning. Tur han är snäll. 

Jag fattar inte riktigt hur han gör men det har hänt två gånger tidigare. Han har kilat förbi mig när jag gått för att driva in alla i boxen och så har han petat till grinden så han kunnat slinka ut. De tidigare gångerna har jag fått in honom själv och en gång hann jag till och med upp på foderbordet och sprang om honom innan han ens kom ur skrapgången. Nu var han snabbare än mig. Dessutom tappade jag en stövel i processen.

Han ålade sig alltså ut genom en minimal glipa och galopperade iväg på äventyr. Inte så långt men det räckte för att han skulle bli mitt enda fokus ett tag.


Jaha, då var man lös då! Vad ska vi hitta på?


 

Här är lite av vad han roade sig med:

Hälsade på kompisen i sjukbox. 


Provstångade på hans vattentunnor. 


Hittade högen med ungdomsmix. 


Provstångade på den med. Tydligen väldigt kul. 


Opps! Ladies! Rätt som det var ropade korna och han blev tvungen att ställa sig i givakt och spana ut över betet. Skulle han springa dit? 


Nej, det var roligare med hjullastaren just den här gången. Vilken tur. 


Framskärmens hållfasthet är testad och godkänd. 

Han smakade även på fälgen. 


Och jobbade sig vidare till bakskärmen. 

Under tiden försökte jag förgäves få kontakt med någon annan på gården men telenätet låg opassande nog nere just då. Så typiskt! Jag kunde inte lämna honom heller och hämta någon som kunde hjälpa mig för då hade han väl stuckit ner till korna som en virvelvind.

Jag fick försöka själv så gott det gick och en gång trodde jag att jag hade fått in honom i skrapgången. Bara för att se honom klättra över ensilageputtaren och ut igen, fram till en ströbal som jag hade tagit fram.


Rena nöjesfältet. 


Och så spånbalarna. Inget fick vara ifred!

Till slut hittade jag en gul boll i ett hörn och tänkte att nu får man vara kreativ. Jag rullade in den i gången och gissa vem som följde efter!

Ett tag trodde jag att han skulle svälja den så det blev ännu mer kaos men det gjorde han tack och lov inte. Jag kunde äntligen stänga in honom i gången och hämta assistans så jag fick tillbaka honom till de andra.

Vilken pärs!

Priset för jobbigaste tjur går definitivt till den här killen!