Det skriks och skuttas

Igår var jag och Danne iväg på en trevlig sväng till Kvarnsveden och hämtade kalvar. Det var inga små väna varelser som man lätt kunde lyfta in i finkan utan rejäla biffar. 

Vår last blev tre tjurkalvar som gått och diat och var stora och fina samt två bastanta köttraskvigor. Kvigorna var stora nog att komma ut till våra årsgamla tjejer i beteshagen men de hade ingen erfarenhet av elstängsel. Därför fick de vara i en grindfålla till att börja med, och sakta lära sig hur tråden fungerade. Sedan gick det bra att släppa ut dem med de andra. Det blev en del glada skutt.

Tjurkalvarna däremot är inte så nöjda. De skriker. Det är rena trumpetorkestern här. Eftersom de redan var så stora får de ingen mjölk av oss. Det är inte nödvändigt, de är gamla nog och äter bra med grov- och kraftfoder. Dessutom skulle de troligen få diarré om vi gav dem pulvermjölk när de är vana vid att dia.
Tyvärr förstår de inte konceptet själva. Det här med att flyttas till ett nytt ställe utan sina morsor protesterar de högljutt emot. Tur att det brukar ge med sig efter bara något dygn.


Hade ingen bild på just de tjurkalvarna men den här tycker jag är så lördagsmysig att jag gott kan lägga upp den igen. 

Förutom vanligt jobb har jag flyttat djur idag och varit uppe på ett berg och ätit lyxig räkmacka.


Utsikten från Vättaberget i Liden. Mäktigt.

Danne var hem en sväng och förberedde inför kommande veckas projekt när planen hos korna äntligen ska fyllas. Till veckan kommer Linda tillbaka från sin semester också, så då blir det fina bilder igen här på bloggen. Här är i alla fall en från när Danne flyttade en vattenkopp som inte längre hade optimal placering.


Leif ligger och övervakar arbetet. 

Hoppas alla har en fin helg!