Avprickade söndagssysslor

En blandad söndag där olika små gårdsjobb blev en lång lista. Nu betar jag av den sista punkten som är ett blogginlägg, efter att ha gjort den näst sista som var träning. 

Jag hade en grupp djur kvar att flytta idag och det gick bra förutom att det var krångligt att göra det själv när de sprang fram och tillbaka. Att flytta från en plats till en annan är lätt om man förbereder väl men nu behövde jag byta plats på några i gavelboxen och det var svårare. Till slut fick jag till det och nu är alla där de ska.

Sedan var det grindar som skulle köras till betet så vi kan fånga in och köra hem tjuren Micke och efter det en massa foder att blanda och balar att ställa fram på alla tänkbara ställen.

Rengöring av foderbord och nya balar åt korna till exempel. Därefter en fodermix till de mindre djuren och en till de större, samt en bal till småkvigorna som har lite snålt med bete.

Halmning och vanlig skötsel av djuren tar ju också sin tid och på något sätt föll jag även in i ett sorts husmorsläge på eftermiddagen. När jag hade druckit mitt kaffe stod jag plötsligt och rensade i frysen och lagade en massa mat. Vet inte hur det gick till riktigt. En fördel med att ha höns och en dotter som ibland slarvar med att plocka in äggen är att man kan göra mycket pannkakor och det var precis vad jag gjorde. En rejäl laddning för andra gången den här helgen.
Matilda vill inte ge bort eller sälja ägg som kanske har legat för länge i värmen så de använder vi själva istället. Jag knäcker dem i en kopp bara, innan de åker ner i pannkakssmeten, och hittills har jag bara hittat ett enda som var surt. Pannkakorna fryser jag in. Enkelt att ta fram och micra om någon är mellanmålshungrig men less på mackor.

Nu är jag på sjukhuset hos dottern och har just tränat lite yoga. I morgon hoppas jag på bilder från grusplansjobbet och annat kul.