Fjorton nya grabbar från Jenny

En ny djurgrupp har anlänt och de är så runda och fina. Varierande färger, köttiga och muskulösa. Det är lite ovant med djur man inte har haft sedan de var små men de är väldigt välkomna. 

Tidigare har vi strököpt några enstaka tjurkalvar på höstarna, oftast från Lindströms men ibland från något annat håll också. I år blev det fler än vanligt. Ett helt gäng från Brattås.

Danne och vår praoelev Stella kopplade djurvagnen efter traktorn och drog iväg och hämtade 14 fina köttbullar hos Jenny igår. De fick gå igenom grindsystemet och vågen innan det var dags att flytta in i boxen längst ner i hangarn.


I början var de lite förvirrade men nu verkar de ha funnit sig tillrätta. De myser i halmen och råmar bara ibland när mammalängtan blir för stor. Den största vägde nästan 400 kg och vid det laget tycker åtminstone jag att det är dags att klippa navelsträngen. Korna håller nog med om det också, de är ju dräktiga på nytt och allt. Då får såhär stora killar börja klara sig själva.

Om man tycker att dragen är bekanta så är det för att de härstammar från samma tjur som Leif och Micke. En av dessa ska vi spara som avelstjur också har vi tänkt, nu när Micke har gått hädan.