Fullt ös i septembersolen

Ny vecka och det är fint väder fortfarande. Ljuvligt nu när alla höstfärger snart tar över på riktigt. Vi jobbar på med allt som hör årstiden till och även det som borde ha varit gjort för länge sedan.  

Balkörningen till exempel, hade varit fint att vara klar med. Det blir allt svårare nu när det regnar var och vartannan dag så det blir blött och riskerar att bli spårigt. Vi brukar alltid köra hem alla balar direkt efter skörd men i år har vi haft brist på både traktorer och arbetstid så det är fortfarande mycket kvar.


Undrar hur många balar Jesper har kört hem hittills i år? Och ändå finns det fortfarande att ta av. 

Att lämna balarna på fält är inget alternativ för vi har redan haft stora problem med fåglar som hackar sönder dem. Värst är korparna. De riktigt attackerar plasten och sliter upp knytnävsstora hål. Tur man kan fodra upp de trasigaste direkt och skönt att det är kyligt ute så de håller sig bättre.


De trasiga balarna har lagts ner för att skilja ut dem från de andra. Så man ska komma ihåg att använda dem först. 

 

Arbetet med hagen fortsätter och nu har det borrats för stolpar runt hela ytan. Riktigt grova tryckimpregnerade, och så telestolp i hörnen och den där monsterstängseltråden som jag visade tidigare. Viktigt att det blir rakt förstås. Med både laser och vattenpass samt Dannes öga för millimeterprecision törs jag nog lova att det blir perfekt resultat.

Om det inte vore så dyrt med virke just nu skulle jag helst vilja ha plankor på utsidan som på en riktig cowboypaddock men det får nog vänta som det ser ut. Himmel vad priserna har gått upp på exakt allt man behöver!

 

Ett annat projekt i veckan blir att ta tag i skitkörningen. Det börjar bli fullt på gödselplattorna och ströbädden hos korna ska tas ut. Medan Danne grejar med det kommer jag att fortsätta höstklippa kor och kalvar. Jag började lite smått förra veckan och de blir så fina så. Nu väntar jag på nyslipade skär till maskinen så jag kan fortsätta.

 

Vad märkligt det är när sommaren är slut. Man går i någon sorts tanke om att det ska lugna ner sig på hösten men det är ju precis tvärt om. Det tar inte alls slut utan blir bara mer och mer en kamp mot klockan och kylan. Då är det härligt med dagar som den här. Strålande klar höstsol, glada kor och full fart i arbetet.