Det gick oväntat smidigt

Jag har haft en produktiv helg och det känns i både kroppen och hjärnan. Musklerna är ömma och skallen behöver vila och startas om inför en ny vecka. 

Vi har haft mestadels fint höstväder de här dagarna och det gör ju verkligen underverk för inspirationen. Det har varit jättekul att jobba och jag har fått mycket gjort. Mer än jag vågade hoppas på.


Jag hade som mål att hämta hem minst hälften av djuren från betet och höstklippa dem innan helgen var slut. Det tyckte jag att jag borde hinna vid sidan av det vanliga jobbet, hänget med ungarna och diverse annat som alltid dyker upp. Istället fick jag hem allihop, har klippt alla vuxna djur från den hagen utom två och har även skurat diskrummet och halva förrådsdelen av ladugården. Tack vare att Danne kunde hjälpa mig en stund på lördagen gick djurflytten snabbare än väntat och idag var han hemma hela dagen. Vi hann tillochmed fira min pappas födelsedag (andra gången för min del) och äta middag ihop innan det var dags för mig att dra till sjukhuset.

Det känns som att vi ligger efter med exakt allt i år och så är det också på många fronter. Men när det gäller korna är mycket under kontroll. Fasthagen är klar, djuren är hemma innan det blivit för lerigt och klippmaskinen går för fullt så de blir av med extrapäls och slipper bli skitiga och få problem med löss. Vi har nog aldrig legat så bra till med dem som i år och jag är väldigt nöjd med det.

Korna blir mer och mer personliga och roliga att jobba med för varje år som går men de är inte precis en ekonomisk guldgruva. Att de är lättskötta är en förutsättning både företagsmässigt och för arbetsglädjen och framförallt för att man ska kunna ge dem den omsorg de behöver på ett bra sätt. Året runt.
I år känns det som att det kommer att flyta bättre än någonsin. Jag ska visa mer av hur hagen blev när jag får till bättre bilder, de senaste dagarna har jag knappt lyft kameran utan bara öst på med jobb. Här är ett av söndagens få foton. Från en stunds vila i hagen medan jag väntade på Danne som hämtade djurvagnen.

Jag har börjat med fotbollsstrumpor i stövlarna förresten. De korvar inte ihop sig till en knöl under hålfoten efter fyra steg utan håller sig ordentligt på plats hela dagen. Smart va?