Från Gillsäter till Nysäter

Den här bloggen är så bra att ha! Tack vare den fick vi en ny medlem i traktorfamiljen i eftermiddags. Denna John Deere 4240 blir vår nya mixertraktor och det känns tryggt att den är så lik den gamla. 

När jag skrev om haveriet på 4255:an förra veckan fick vi kontakt med Erik i Gillsäter i Hälsingland som var på gång att sälja sin och pappa Anders traktor. (HÄR finns det inlägget)
Vi funderade ju ett tag på renovering och kikade även på lite nyare traktorer men till slut kom vi fram till att vi ville fortsätta på den inslagna vägen. Det vill säga en äldre traktor med goda möjligheter att hitta reservdelar till och utan en massa datakrångel. Därmed blev det affär och idag kom den hit på lastbil. Kul!


Erik tog farväl…


Här är den gamla, trasiga. Same same but different. 

Den är lite mindre och äldre än den vi hade men kommer nog att göra sitt jobb alldeles utmärkt. Just nu sitter mixervagnen på samma JD som Danne kör snö med på nätterna så det är ett evigt kopplande fram och tillbaka när han har körning. Dessutom är det onödigt att ha en så stor och avancerad traktor till foderblandningen. Det ska med andra ord bli väldigt skönt att få ordningen återställd och vi ser fram emot att provmixa riktigt snart!