Kan det vara lite lagom?

Någon sorts ordning och reda vore väl inte fel? Vinterväder när det är vinter till exempel. 

Igår blev det plusgrader och regn och jag fick komma med traktorn och rädda dottern med epan två gånger när hon fastnade på blankisen. I morse var det lite kallare och ett tunt lager snö på den hockeyrink som är vår gårdsplan. Framåt eftermiddagen blev det varmare igen och nu har vi tydligen fått hit resterna av något jämtländskt stormkaos. Allt som inte är fastgjutet flyger runt och jag blir alldeles dimmig i skallen.

När det är äckligt blötväder och blåst istället för lagom friska minusgrader får man kompensera med extra fin halm i bäddarna.  Djuren verkar inte bry sig nämnvärt om slasket men de är snabba att lägga sig och mysa när man blåst in nytt strö.

De senaste dagarna har jag varit hemma och jobbat men jag tror inte att jag fått så värst mycket gjort utöver det vanliga. Linda har varit sjuk och vi har även firat sonens tolvårsdag så det var väl kanske inte så konstigt om inga större projekt hanns med.

I helgen ska nya kalvar hämtas hos Lindströms och jag ska göra ett ordentligt ryck med kontorsarbetet. Jag har med mig skrivare och pärmar till sjukhuset och ska göra klart det sista med novembermomsen hade jag tänkt. Sedan ska december bokföras och snart börjar väl alla kontrolluppgifter rulla in också. Lika bra att försöka få ner pappershögarna så gott det går innan dess.

Andra saker jag ska göra de närmaste dagarna är att äta chips, träna och se över mina listor på alla djur i hangarn.

Ha en fin helg allihop!