En söt kaka

Nu är det rymligare än på länge hos korna. Ett gäng kvigor flyttade ju till tältet förra helgen och slaktkossorna har åkt iväg och betar nu på de evigt gröna.

Vi ska fylla på med några nya kor inför nästa år men i ärlighetens namn har det varit perfekt med en mellanperiod med något färre damer. Vi har haft blött och slaskigt ända fram till ungefär idag, så det har gjort gott med några ton mindre som trampar och drar in gegga.

En som är kvar är lilla Cookie, en söt kaka som ploppade ut som årets första kalv 2021. Hon var liten redan då och blev aldrig stor. Detta i kombination med att hon har horn gör henne verkligen inte till något ämne att spara och avla vidare på. Däremot kan hon bli en lämplig köttlåda i sinom tid. Och hon är ganska trevlig och fin, på sitt eget sätt. Särskilt när hon njuter av solen med lite skitig ströbädd som dekoration på ena hornspetsen.

Idag har jag klippt låren på några fler kvigor som ska till tältet så snart blir det ännu rymligare hos korna. Det blir extra bra för två av dem, de är halta och behöver egen kupé ett tag.