Hann till och med köra i diket

När det flyter på lite väl bra ska man vara på sin vakt. För man kan ge sig fan på att det händer något oförutsett just när man tycker att man ligger bra till. Idag for jag av vägen till exempel.

Jag var uppe i svinottan och grejade hos kalvarna och det gick så bra allting. När rutinsysslorna var klara flyttade jag ut avvanda grabbar, tog ner småttingar till gruppbox och gjorde rent singelboxarna och kärrade ut all skit och halm. Vid halv sju hoppade jag in i bilen och körde mot Kvarnsveden för att hämta nya kalvar.

Halva vägen gick bra men sedan hamnade jag plötsligt ur spår och lyckades inte styra tillbaka från vägkanten. Inte hann jag stanna heller så jag gled rakt ner i diket och ut mot en åker. Rätt av vägen bara. Man får ju skämmas!


Extremt svårfotat men jag bjuder på den här ändå. 

Tur att det var snö och mjukt och att jag inte körde fort. Ännu mer tur att det fanns en snäll bondekollega som kunde komma med traktorn. Bengt ryckte ut i mörkret och hjälpte mig och jag är så himla tacksam för det Han kom med Fendten och hade med sig sand i skopan och allting. Vi fick koppla av finkan och dra undan den först och sedan kunde han fiska upp bilen åt mig.

En stund senare var jag på rull igen och tänk vilken tur man kan ha. Att det finns människor som ställer upp och är så snälla.

I Kvarnsveden fanns det sju kalvar som fick följa med hem igen. Det var -10 så jag hade med täcken som de fick på sig innan vi rullade hemåt. Linnea hjälpte mig att lasta ur när jag kom hem och vissa var busigare än andra.

Nu på kvällen har jag ätit rostbiff med barnen och sett serien Julstormen på Netflix. Den var fin tycker jag. Alldeles lagom och med bra skådespelare. Innan dess var Danne och jag på sjukhusmöte och jag har även handlat de sista julklapparna. Det är med andra ord ett under att jag höll mig vaken så länge som jag gjorde ikväll.

Man kan nog säga att jag börjar bli klar med det mesta inför julen nu. Har handlat mat, köpt klappar, hämtat kalvar och till och med kört i diket. Ska bara riva undan en pappershög och laga Ris a la Malta i morgon, sedan är jag så gott som redo.