Ukraina!!!

Jag brukar från mitt utboperspektiv inte ha svårt att hitta på något – stort eller smått – att blogga om.

Om blåst och vindfällen och granbarkborrar, om Skogsstyrelsens knasiga föreskrifter, om grusvägar och snökäppar, om glädjen med skogen och att vara ute med röjsågen, om snödropparna som tittade fram invid en husgrund innan den senaste snöstormen.

 

Om fågelkvitter, om stad och land, om Jordbruksverkets petimeterkontroller, om att se höstsåddens växtkraft i vårsolen och om att som utbo inte alltid kunna vara på plats. Och om ur vackert allting bara är..

Det hade jag kunnat skriva om.

Men i dag – den 24 februari 2022 – när vi efter decennier av fred åter har krig i Europa känns det sådär.

Ukraina, ett fritt och demokratiskt land, håller på att invaderas av Ryssland. Och hela säkerhetssituationen i Europa skälver.

ATL har i dag i flera artiklar väl belyst potentiella konsekvenser och om hur kriget påverkar såväl svenska jordbruksföretag som marknaden och effekter på ekonomin. Det är bra. Gedigen nyhetsinformation och analyser är viktiga för att förstå.

För egen del åker jag till helgen ner till gården. Det ska bli sol. Jag ska ut med röjsågen – vilken frihet! -och kommer då att gå och tänka på de tappra medborgarna i Ukraina.