Plötsligt händer det – snart stannar tåget i Godegård!

Ibland är det nyttigt att vara bråkig.

Och ibland är det omöjliga inte så omöjligt.

Jag växte upp i det som då hette Godegårds kommun. Godegård är en liten ort i norra Östergötland som ligger lite offside, tre mil norr om Motala, ute i skogen. Godegård ligger mitt emellan mina två skogsfastigheter – den ena i Östergötland, den andra i Närke.

Godegård var på sin tid centralorten i kommunen. Och där fanns kommunhuset. Inte så långt ifrån den numera nedlagda affären. Och bensinmacken.

Åren gick och vid en av kommunreformerna så inkorporerades Godegård i Motala kommun.

Och det var väl på sätt och vis bra och nödvändigt.

Men med detta växte avstånden och försämrades samhällsservicen.

För några år sedan beslutades det att skolan i Godegård (åk 1-6) skulle läggas ner.

Men med envishet och bråkighet och engagemang från såväl Godegårdsbor som andra i kommunen så tog det bara något år så öppnade man skolan igen.

För egen del så tog jag en liten debatt med regionrådet Julie Tran (c) i Motala/Vadstena Tidning för några somrar sedan om det inte skulle kunna tänkas att tåget från Örebro ner mot Mjölby ändå skulle kunna stanna där i Godegård åtminstone några gånger om dagen. https://mvt.se/debatt/artikel/hur-svart-kan-det-vara-att-fa-tagstopp-i-godegard/7r3w7dxj

Skulle innebära att en resa från Godegård till Motala skulle ta 11 minuter i stället för en knapp timme med buss.

Jag fick direkt smäll på fingrarna – dumma mig! – något tågstopp i Godegård var då verkligen inte att tänka på: https://mvt.se/debatt/artikel/tagstopp-i-godegard-ar-inte-realistiskt/4r15znpl. Skulle kräva en ”miljoninvestering”!

Tack för den regionrådet -Point taken!

Men så blev det val år 2022.

Och nu tycker Regionen och kommunen av allt att döma uppenbarligen att det som var helt omöjligt bara för några år sedan nu är fullt möjligt.

https://mvt.se/nyheter/godegard/artikel/godegardsbor-valkomnar-beskedet-det-ar-i-alla-fall-en-bra-borjan/l7vg378l

Så kan det gå.

Trägen vinner!

Plötsligt händer det!