När grönt till sist blir gult – heja rapsen!

Jag måste erkänna att jag för sådär tre-fyra veckor sedan – efter att det knappt regnat en droppe på vårrapsen på en dryg månad och de tilltänkta rapsfälten såg ut som några sandiga fotbollsplaner – var beredd att säga att nu lägger vi ner det här; plöj ner alltihop, det blir inget ändå.

Så fel jag hade – och tur att det stannade vid en tanke.

För så kom det välsignade regnet!

Och grönt blev det och efterhand också gult. Tyckte dock att det var lite trögt och blygsamt med det gula. Men den tidigare arrendatorn, 82 år, sa med all hennes erfarenhet, att det är lugnt. Det kommer (säger väl något om mina bristfällande kunskaper som utbo och växtodlare…).

Och nu gulnar det på med massor av nya rapsblommor, dag efter dag!

Blir väl kanske ingen rekordskörd och hur mycket rapsfrön det sedan blir är en annan sak – och sen skörd lär det bli – men nu är vi väl inne i en ganska gynnsam period av ”varannandagsväder”.

Så jag blir glad för varje dag av allt gulare rapsfält!

Heja rapsen!